نقد و بررسی
مودم روتر ADSL2 Plus بیسیم N300 دی-لینک مدل DSL-2790U
معرفی
DSL-2790U یک مودم-روتر بیسیم است که از لحاظ عملکرد، شکل ظاهری، تعداد آنتن و پورتها شباهت زیادی به مدل D-Link 2750U دارد؛ تنها تفاوت در آنتنهای دستگاه است که مدل DSL-2790U دارای آنتنهایی با قابلیت جدا شدن است و مدل DSL-2750U این ویژگی را ندارد. این محصول دارای 2 عدد آنتن خارجی با قابلیت جدا شدن و قدرت 5 دسیبل است. در قسمت پشتی این دستگاه سه درگاه LAN و یک درگاه WAN/LAN قرار گرفته است. در کنار این درگاهها، گزینههای خاموش/روشن کردن WPS و WiFi مشاهده میشود. این مودم-روتر دارای یک درگاه USB است با استفاده از این پورت USB شما میتوانید با اتصال هارد دیسک یا فلش مموری، اطلاعات داخل آنها را در یک شبکه به اشتراک بگذارید. یا میتوانید یک دانگل 3G را به آن متصل کرده و از اینترنت سیم کارت خود به صورت بیسیم بهره ببرید. مودم-روتر 2790U با بهکارگیری درگاه پرسرعت +ADSL2 به اینترنت متصل میشود و قادر است مطابق با استاندارد بیسیم 802.11n، یک شبکه بیسیم داخلی با کارآیی بسیار بالا همراه با سرعت 300 مگابیت در ثانیه را برای شما فراهم سازد. البته این محصول با دستگاههای بیسیمی که دارای استانداردهای 802.11g و 802.11b هستند هم کاملا سازگار است، ولی این دستگاهها نسبت به دستگاههایی که دارای استاندارد 802.11n هستند سرعت انتقال پایینتری دارند. این مودم-روتر بستری امن و مطمئن را با بهکارگیری فایروال و کیفیت سرویس (QoS) که شامل حفاظت فایروال، کنترل دسترسی کاربر، استانداردهای امنیت بیسیم WPA و WPA2 و سیستم اولویتبندی انتقال دادهها میباشد، به منظور ارتباطات صوتی و تصویری، دانلود فایل، بازیهای رایانهای و گشت و گذار روی اینترنت فراهم میکند.
در نگاه اول
هنگامی که جعبه این محصول را باز میکنید اولین چیزی که مشاهده میگردد دفترچههای راهنمای نصب و راهاندازی محصول همراه با CD نرمافزار است که برای استفاده از این مودم-روتر نیازی به نصب آن ندارید. بعد از برداشتن دفترچهها و CD شما میتوانید یک مودم-روتر سفید رنگ در وسط، یک باکس کارتنی در سمت چپ، یک باکس کوچک در سمت راست، یک باکس در قسمت بالا و یک باکس در قسمت پایین محصول مشاهده نمایید. که همگی به جز باکس بالایی که آنتنها درون آن قرار دارند، خالی هستند و فقط برای اینکه محصول درون جعبه درست و محکم جای بگیرد به کار رفتهاند. بعد از برداشتن مودم-روتر شما میتوانید کل جعبه درونی را درآورده و اقلام همراه محصول را که شامل یک کابل خاکستری رنگ تلفن (RJ-11) که برای اتصال مودم-روتر به خط تلفن است. یک کابل زرد رنگ شبکه که برای اتصال دستگاههای مختلف بهصورت باسیم به مودم به کار میرود و یک عدد اسپلیتر را بیابید. با در دست گرفتن 2790U متوجه میشوید که بدنه آن از جنس پلاستیک و بسیار خوش ساخت است. ابعاد استاندارد و مناسبی دارد و ساده و زیبا طراحی شده است.
درگاههای ارتباطی
اگر به قسمت پشت مودم-روتر دی لینک 2790U نگاه کنید، از سمت راست اولین چیزی که به چشم میخورد آنتن 5 دسیبلی سمت چپ دستگاه است. در کنار آنتن میتوانید محل اتصال آداپتور برق را بیابید که وظیفه تأمین برق دستگاه را دارد. در کنار شیار اتصال آداپتور دکمه روشن و خاموش کردن محصول قرار گرفته و در کنار آن نیز دو دکمه دیگر قرار دارند که دکمه پایینی برای روشن و خاموش کردن اتصال بیسیم (Wi-Fi) است. در مودمهای قدیمی هنگامیکه شما میخواستید به هر دلیلی شبکه بیسیم مودم خود را قطع نمایید، باید دستگاه را خاموش میکردید اما الان با استفاده از این دکمه دیگر نیازی به این کار نیست و بدون نیاز به خاموش کردن مودم میتوانید شبکه بیسیم آن را قطع نمایید. شاید این سوال پیش آید که خاموش کردن شبکه بیسیم چه فایدهای دارد؟ اولین فایده این کار قطع شدن امواج در هنگامی است که شما از اتصال بیسیم مودم استفاده نمیکنید و یا مودم درون اتاق خواب شما قرار دارد و هنگام خواب شما نمیخواهید امواج مودم درون اتاق پخش باشد. از فواید دیگر این کار میتوان به بالا بردن امنیت شبکه و صرفهجویی در مصرف برق هم اشاره کرد.
در بالای دکمه روشن و خاموش کردن اتصال بیسیم دکمه WPS قرار دارد. WPS که مخفف عبارت WiFi Protected Setup میباشد، یک روش استاندارد و ساده شده برای برقراری ارتباط بین مودم-روتر با دیگر دستگاههای سرویس گیرنده بیسیم مانند لپتاپ، گوشی موبایل، تبلت، کارت شبکه بیسیم و… است که در سال 2007 و توسط موسسه WIFI ارائه شد. همانطور که میدانید تمامی دستگاههای بیسیم مانند انواع مودم-روترها و اکسس پوینتهای بیسیم قابلیت رمزنگاری شبکه بیسیم خود را دارند، به صورتی که شما با گذاشتن رمز و یا فعال کردن رمزگذاری بیسیم در داخل تنظیمات مودم-روتر، امکان استفاده از مودم-روتر خود را فقط به دستگاههایی میدهید که موقع اتصال، رمز صحیح شبکه را وارد کنند. از آنجایی که ممکن است برای بعضی از کاربران، فعالسازی رمز و برقراری ارتباط بیسیم رمزگذاری شده، فرایند پرزحمت و پیچیدهای باشد و یا برای برقراری محدودیت دسترسی در شبکههای بیسیم سردرگم شوند، باید به سراغ یک روش سادهتر بروند. موسسه WiFi یک راه بسیار ساده برای برپایی رمزنگاری در شبکههای بیسیم به وجود آورد که با نام WPS شناخته میشود، البته بعضی از کمپانیها از نامهای دیگری برای این روش استفاده کنند، مثلاً کمپانی TP-LINK در بعضی از محصولاتش این روش را QSS نامگذاری کرده است. کارآیی این دکمه را با یک مثال برای شما شرح میدهیم، فرض کنید که شما یک میهمان دارید و میخواهید دستگاه میهمانتان را به شبکه بیسیم خود متصل نمایید، ولی پسورد شبکه بیسیم شما خیلی طولانی است و حوصله تایپ کردن آنرا ندارید یا آنرا فراموش کردهاید و یا اصلاً نمیخواهید آن را تایپ نمایید، در صورتی که دستگاه میهمان شما از WPS پشتیبانی کند، میتوانید با زدن این دکمه در هر دو دستگاه، بدون اینکه لازم باشد رمز را تایپ نمایید، دستگاه میهمانتان را به شبکه خود متصل نمایید. برای اتصال دستگاههایی که دارای دکمه WPS هستند عمل خاصی نباید انجام داد فقط کافیست روی هر دو دستگاه این دکمه را فشار دهید تا به یکدیگر متصل گردند. اما در دستگاههایی که فاقد این کلید هستند مانند گوشیهای موبایل، تبلت، لپتاپ و… شما میتوانید با وارد شدن به قسمت تنظیمات اتصال بیسیم (Wi-Fi) دستگاه مورد نظر و فشردن کلید WPS روی موردم-روتر دو دستگاه را به یکدیگر متصل سازید.
نوبت به چهار پورت زرد رنگ شبکه میرسد که برای اتصال دستگاههای مختلف بهصورت باسیم به مودم-روتر کاربرد دارند، بنابراین شما میتوانید تا 4 دستگاه را بهصورت کابلی یا باسیم به این مودم-روتر متصل نمایید. در کنار 4 پورت شبکه، آخرین پورت این محصول (از سمت راست) دیده میشود که یک پورت خاکستری رنگ میباشد و در قسمت زیر آن عبارت DSL نوشته شده است، که پورت RJ-11 یا همان پورت اتصال خط تلفن است. در کنار پورت RJ-11 یعنی در آخرین قسمت سمت چپ این محصول (اگر از پشت به آن نگاه کنید) آنتن 5 دسیبلی سمت راست مودم-روتر قرار گرفته است.
پورت USB بسیار کار آمد
جواب این است که پورت USB روی یک مودم-روتر میتواند در بسیاری از مواقع کارآمد باشد و برای بیشتر کاربران کاربردهای مفیدی داشته باشد. به عنوان مثال فرض کنید که شما درون یک هارد دیسک چندین فایل دارید و میخواهید آنها را برای چند نفر از دوستانتان ارسال نمایید، برای انجام این کار شما باید هارد دیسک را به صورت تک تک به سیستمهای آنها متصل کرده و فایلها را ارسال نمایید که یک پروسه وقتگیر و واقعا پردردسر است. حالا تصویر کنید تنها با اتصال هارد دیسک به پورت USB مودم-روتر میتوانید تمامی اطلاعات درون آن را برای چندین نفر به صورت همزمان به اشتراک بگذارید. دومین کاربرد این رابط USB این است که میتوان به آن دانگل 3G متصل نمود. این روش برای مواقعی کاربرد دارد که اینترنت شما قطع شده یا به اتمام رسیده و شما به اینترنت نیاز دارید، در این حالت میتوانید با اتصال یک دانگل 3G اینترنت سیم کارت خود را به صورت بیسیم پخش نمایید و از آن بهره ببرید. دیگر کاربرد رابط USB این است که با اتصال یک پرینتر به آن میتوانید آن را به صورت بیسیم به اشتراک بگذارید و به راحتی و بدون نیاز به اتصال کابل به پرینتر و لپتاپ خود، پرینت بگیرید.
قسمت جلویی محصول و نشانگرهای LED
در قسمت جلویی این مودم-روتر یک قسمت پنجرهای شکل قرار دارد که برای خنک شدن دستگاه و زیبایی بیشتر در آنجا تعبیه شده است. در قسمت بالای این قسمت پنجرهای شکل شما میتوانید تعدادی LED را ببینید که هرکدام به منظوری طراحی شدهاند. از قسمت روبرو که به این محصول نگاه کنید از سمت چپ اولین LED مربوط به پاور (Power) است و برای نمایش اتصال صحیح آداپتور برق به دستگاه و روشن و خاموش بودن آن به کار میرود. در کنار LED پاور 4 عدد LED که اعداد 1 تا 4 هستند و نمایانگر 4 پورت شبکه محصول هستند قرار گرفتهاند. اگر شما از پورتهای شبکه استفاده نمایید، بسته به اینکه از کدام یک از آنها استفاده کرده باشید، چراغش روشن میشود و به شما نشان میدهد که از کدامیک از آنها استفاده کردهاید و این پورتها در حال حاضر فعال هستند و یا فعال نیستند. بعد از LEDهای شبکه LED اتصال بیسیم (Wi-Fi) قرار دارد که برای نمایش فعال بودن اتصال بیسیم به کار میرود. در کنار این LED شما میتوانید LED مربوط به WPS را بیابید که به شما روشن و یا خاموش بودن WPS را نشان میدهد. بعد از کمی فاصله LED مربوط به رابط USB را ببینید که هنگامی که یک دستگاه را به پورت USB متصل نمایید روشن میشود. نشانگر LED بعدی مربوط به DSL است و هنگامی که از حالت چشمکزن به حالت ثابت دربیاید یعنی سرویس ADSL به خط تلفنی که مودم-روتر به آن متصل میباشد، متصل شده است. اما آخرین LED برای نمایش اتصال اینترنت است، اگر مودم شما به اینترنت متصل شده باشد این LED به رنگ سبز در میآید، در غیر این صورت این LED به رنگ قرمز میماند و به شما نشان میدهد که دستگاه شما هنوز به اینترنت متصل نشده است.
امنیت
این مودم-روتر برای امنیت بیسیم و دسترسی کاربران از رمزنگاریهای WPA, WPA2, WEP استفاده میکند و قابلیت پشتیبانی از روشهای رمزنگاری دادهای را هم دارد. همانطور که گفتیم مودم-روتر 2750u دارای دکمه WPS است که تنظیمات امنیتی بیسیم را بسیار ساده میسازد، همچنین دارای دکمه روشن و خاموش کردن اتصال بیسیم نیز میباشد که با استفاده از آن میتوان از دسترسیهای غیرمجاز و یا اتصال دستگاههای بیسیم دیگر به شبکه، بهصورت دستی، جلوگیری کرد. این مودم-روتر بستری امن و مطمئن را با بهکارگیری فایروال و کیفیت سرویس (QoS) برای برقراری ارتباطات صوتی، دانلود انواع فایلها و انجام بازیهای رایانهای بر روی اینترنت، برای شما فراهم میسازد. همچنین دارای فایروال، کنترل دسترسی و سیستم اولویتبندی انتقال دادهها نیز میباشد.
جمعبندی
درکل میتوان گفت که دی-لینک DSL-2790U یک مودم-روتر بیسیم کارآمد، باکیفیت، قدرتمند و مقرون به صرفه با عملکردی بسیار خوب است که برای استفاده در منزل یا دفاتر کوچک اداری، یک انتخاب ایدهآل است. این محصول با بهکارگیری درگاه یکپارچه پرسرعت +ADSL2 به اینترنت متصل میشود و قادر است سرعت دانلود 24 مگابیت در ثانیه و آپلود 1 مگابیت در ثانیه را برای شما فراهم سازد. شما میتوانید اینترنت خود را با کامپیوترها و دیگر دستگاههای درون شبکه به اشتراک بگذارید. تفاوت اصلی مدلهای 2750U و 2790U در دو چیز است. فرق اول این است که مدل 2790U از چیپست بردکام (Broadcom) بهره میبرد و 2750U ازچیپست ریل لینک (Railink) و فرق دوم در آنتنهای آنهاست زیرا آنتنهای 2790U جدا میشوند ولی آنتنهای 2750U ثابت هستند. رقیب اصلی این محصول تی پی-لینک TD-W8968 است و میتوان مدل TD-W8961N را هم رقیب نه چندان جدی آن دانست. در مورد رقابت بین 2750U و W8961N که بدون شک باید گفت به علت نداشتن پورت USB دی-لینک 2790U برنده است. بین W8968 و 2790U هیچ تفاوت خاصی روی کاغذ وجود ندارد اما در عملکرد به این دلیل که W8968 در اتصال بیسیم قطع و وصلی بیشتری داشت و پوشش ضعیفتری ارایه داد، بازهم 2790U برنده شد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.